2013. július 31., szerda

Dohányboltok

TRAFIK!

Kezdve egy kis ízelítővel, megjegyezném nem a teljes cikk csak kiragadtam belőle pár dolgot!. : 
5336 trafik rendelkezik vámhatósági engedéllyel, de további 1400 településre hirdetnek ki szeptemberig győzteseket. Kétezer fős településig 100 ezer forint, tízezer fős településig 160 ezer forint, tízezer fő feletti településen 200 ezer, míg Budapesten és a megyeszékhelyeken 240 ezer forint a koncessziós díj évente. Így bőven 1 milliárd forint felett lehet majd az NDN bevétele........................................
"A koncessziós díjból befolyó összeg az NDN működési költségét fedezi a törvényi előírásoknak megfelelően" – mondta lapunknak Légrádi Petra. A cég szóvivője hozzátette: a pályázati biztosíték összege, ami 100 ezer forint volt, beleszámít a fizetendő díjba. A lap hozzátette, hogy nehéz elképzelni, hogy milyen működéshez szükséges évi 1 milliárd forint.

Forrás: HVG. Trafik cikk

...Elgondolkodtató. Beszélgettünk róla barátaimmal, hogy hogyan is kezdődött a Trafik. Kezdve azzal,hogy mikor még csak ötlet volt már a lap a "narancsok" kezében volt, hogy melyik kié is lesz. Na de ! Barátom mondott rá egy jó hasonlatot. Tegyük fel, hogy 4 en vagyunk egy szobába. Ajánlok egy zsákot amire azt mondom, hogy egy zsák szar de te és csak te tudod, hogy az nem is szar hanem csoki! Te jelentkezel rá mert tudod, hogy csoki de a többiek azt hiszik, hogy szar , akkor meg minek? Te megkapod és kiderül , hogy csoki... Többiek persze, jaa akkor mi is kérünk! Persze akkor már nem esz csoki és csak annyit mondok bocsi erről lekéstetek, időben kellett volna. Eleinte csak dohányt lehetett volna árusítani. Kinek kell ? Persze kell de tömegeket nem lehet vele kecsegtetni. Megkapták "páran" és azonnal lehetett fagyit,üdítőt alkoholt stb árusítani ... Az sem tiszta nekem, hogy Érden az egyik nagy áruháznál állva velem szembe egy dohány bolt mellettem 2 (!!) mögöttem egy ! Egy kis parkolóban. Miért? Jobbra a Kínaiaké a ház. Nem szerezték meg így ha kijössz a boltból úgy csinálták akárhova fordulsz találj egy dohány boltot... Ez magában ciki, hogy így ennek semmi értelme de akkor miért van az, hogy míg egy kis helyre 3 trafikot nyomtak be egyes falvakban 1 db sincs???... Át kell gyalogolni a másik faluba (ha ott van)dohányért. Ezeken túl az elején úgy volt ha 18 év alatti személy tartózkodik a boltban nem adhatnak ki dohányt. Ezzel viccelődve haverom mondta, visz egy kanapét és befészkel az egyik helyre amit nem kedvel. Kitalálták, hogy a-a 18 év alatti még csak be sem mehet!!! Oké , se gáz, na de Istenem... Anyuka 4 éves gyermekével bemegy a Dohányboltba és kiküldik?! A gyerekét kint kell hagyni az utcán,kocsiban,házban....A kis pólyás babát is.A 2 kisgyereket is.A terhes nénike kidugja a fél hasát és beüvölt egy cigiért ?! Persze ahogy tudom terhes hölgyeknek nem adhatnak ki cigit. Mikor ezt mondtam édes anyámnak nagyba helyeselt és mondta,hogy hagyja fent a férjénél,ne dohányozzon! Oké. Ha elvált? Ha édesapa estig dolgozik? Este. Na igen. Mondanom sem kell a legkésőbbi időpont mikor zár egy Trafik 18 órakor zár. Ha egy egyedül álló ember a gyártó soron dolgozik,és nincs 5 perce elugrani egy Trafikba,esetleg átmenni a másik faluba, akkor kérdem az mit tesz ?!.. Semmi szív mint az állat, pontosabban nem szív. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság oldalán lehoztak egy cuki kis dolgot. 
" Kérdés: 
• Lehet-e majd a Nemzeti dohányboltban elektromos cigarettát és a hozzá tartozó kellékeket, dohányzásról való leszokáshoz szükséges termékeket árulni?
A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. törvény (a továbbiakban: Törvény) értelmében kizárólag dohányboltban forgalmazható dohánytermék 2013. július 1. napjától. A Kiírás III.4.2.1. pontja tartalmazza a dohány kiskereskedelmi tevékenység mellett gyakorolható egyéb, a dohányboltban végezhető tevékenységek körét. Sem a hatályos Törvény, sem a Kiírás nem említheti a dohányboltban árusítható termékek között az elektromos cigarettát, így sem az, sem a dohányzásról való leszokást segítő termék dohányboltban nem árusítható.
Ez az..Hogy képzeled ? ...Ennyit a trafikokról azt hiszem. ! 

(Forrás: NFH )

1 megjegyzés:

  1. A színkavalkádért elnézést,halvány lila gőzöm sincs miért csinálta,nemtudom,hogy álítsam vissza o.O !

    VálaszTörlés